Zoontjens

Dakterras leggen? Gebruik een goed systeem!

De basis van een dakterras begint bij de vloer. De dakbedekking moet beschermd en beloopbaar worden. Wil je een strak en stabiel dakterras met tegels? Werk dan altijd met een systeem dat ervoor zorgt dat de tegels horizontaal en verticaal niet kunnen schuiven.

Het Dreentegel®-systeem van Zoontjens maakt het mogelijk om een dakterras strak en stabiel te leggen. Dreentegels® zijn voorzien van nokken onder de tegel. Deze nokken moeten op het bijbehorende comfixelement met plakzegel worden geplaatst. Doordat de nok in het ‘kommetje’ valt, worden de tegels als het ware opgesloten en kunnen ze nooit uit elkaar schuiven. Dit systeem is ook te gebruiken met de verstelbare tegeldrager om dakterrassen op te hogen en te nivelleren.

Regenwater op je dakterras? Met dit systeem is de waterafvoer is gewaarborgd door sleuven aan de zijkanten van de tegels. Bovendien worden de tegels zó gelegd, dat er ruimte tussen de tegel en het dakoppervlak ontstaat voor een goede waterafvoer.

  • Geschikt voor beloopbare vlakke daken
  • Stabiel oppervlak door plaatsing op comfix met plakzegel
  • De sterkte van de tegel zorgt voor hoge belastbaarheid
  • Droog oppervlak
  • Diverse kleuren en formaten verkrijgbaar

Kleuren en afmetingen

Voor kleine terrassen en en loggia’s zijn Dreentegels® van 300x300x35-45 mm geschikt. Bij grotere terrassen en galerijen worden Dreentegels® van 400x600x60 mm, 500x500x60 mm of 600x600x60 mm toegepast. De Dreentegels® zijn leverbaar in standaardgrijs, maar ook diverse basiskleuren en luxe deklagen. Een luxe deklaag is afgewerkt met zeer fijne grind- en natuursteensoorten (duurzame kleurvaste steensoorten).

Waarom kiezen voor Dreentegels in plaats van betontegels?
Je leest het in deze infographic!