USA Style EPDM ankerpunt

USA Style EPDM ankerpunt: permanent veilig werken op elk EPDM-dak.

USA Style EPDM ankerpunt

Maak kennis met het USA Style EPDM ankerpunt, een individueel ankerpunt voor valbescherming op platte daken uitgevoerd in EPDM. Het hoogwaardige valveiligheidsankerpunt is voorzien van een rozet van USA Style EPDM waarmee het waterdicht op een EPDM-dak kan worden aangewerkt. Het ankerpunt voldoet aan de EN795 klasse A/C, geschikt voor tijdelijke mobiele leeflijnen.

Het USA Style EPDM ankerpunt is zo ontworpen dat het op de meeste ondergronden kan worden aangebracht, zoals beton, kanaalplaat, damwand/plaatstaal en hout. Het wordt bovenop de EPDM dakbedekking geplaatst waarna de dakbedekking samen met het onderliggende dakpakket wordt doorboord en het EPDM ankerpunt met de juiste ankers wordt bevestigd aan de dragende ondergrond. Het ankerpunt dient op een viertal posities verankerd te worden met de daarvoor bestemde mechanische ankers of tuimelankers.

Met het aan het ankerpunt bevestigde rozet van USA Style EPDM wordt het USA Style EPDM ankerpunt permanent waterdicht op de dakbedekking aangesloten op dezelfde manier waarop overlappen in EPDM daken worden gemaakt.

Vanwege de extreem elastische eigenschappen van EPDM is het, voor voldoende valveiligheid, niet mogelijk om het ankerpunt alleen maar bovenop EPDM dakbedekking te bevestigen. Doordat het USA Style EPDM ankerpunt door de dakbedekking heen rechtstreeks aan de ondergrond wordt bevestigd, wordt de benodigde zekerheid wél gecreëerd en zelfs dubbel en dwars vanuit de ondergrond gecompenseerd. De bevestigingsankers zorgen daarbij voor de maximale valveiligheid terwijl het EPDM-rozet enkel dient als waterdichte aansluiting aan het dakvlak.

USA Style EPDM ankerpunt

Benodigdheden voor bevestiging

Om het USA Style EPDM ankerpunt 4-voudig te bevestigen aan de ondergrond wordt gebruik gemaakt van speciale bevestigingsankers, afgestemd op het type ondergrond (hout, beton of staal). Om deze ankers aan de ondergrond te kunnen bevestigen zijn een aantal hulpmiddelen nodig, afhankelijk van het type anker dat gebruikt wordt. Hieronder een overzicht van deze bevestigingshulpstukken. Deze zijn uiteraard ook bij ons verkrijgbaar.

USA Style EPDM Ankerpunt

De voordelen op een rij

• Het RVS-aanhaakoog is 360 graden draaibaar.
• Duidelijk herkenbaar aan de signaalrode kleur.
• Zeer snel te monteren.
• 4-voudige bevestiging aan ondergrond geeft 4-voudige zekerheid.
• Gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik.
• Lange levensduur door toepassing van duurzame materialen.
• Eenvoudig waterdicht af te werken met de bijgeleverde EPDM-rozet.
• Geen trekspanning op dakbedekking door bevestiging aan ondergrond.
• Na installatie is een trekproef mogelijk conform de EN-795 klasse A.
• Ook inzetbaar als gebiedsbegrenzings-ankerpunt.