fijnstof waarschuwing

De noodzaak van stofvrij werken in de bouw.

fijnstofafbeeldingDe laatste jaren is er in de bouwsector steeds meer aandacht voor veilig en gezond werken. Met name het beperken van de uitstoot van schadelijk kwartsstof, omdat dit ernstige schade aan de gezondheid veroorzaakt. 
Vanwege deze serieuze gevaren stelt de Arbowet zeer strenge eisen waardoor fijnstof op de bouw tot een minimum moet worden beperkt. Het is simpelweg verboden om zonder stof-verminderende maatregelen aan het werk te zijn. 
De vuistregel daarbij is simpel: Als je stof ziet, ben je te laat en ben je strafbaar. Met stillegging van het project en zeer hoge boetes tot gevolg. Ongeacht of de werkzaamheden zich op het dak, in een gebouw of op een buitenterrein afspelen…

Iedereen kan stofvrij werken.

Aabo Trading beschikt over een compleet assortiment aan gereedschappen en hulpstukken om stofvrij werken op de bouw voor iedereen mogelijk te maken. Wij leveren de krachtige Airbo stofzuigers met A-Label, die via hulpstukken kunnen worden aangesloten op de meest voorkomende powertools en zo fijnstof tot een minimum beperken. Ook leveren wij de prijswinnende unieke Arbortech stofvrije voegenzaag, die één van de meest stofveroorzakende werkzaamheden praktisch stofvrij maakt.

Om gemakkelijk gehele ruimtes stofvrij te maken is er de Airbo Aircleaner, een krachtig luchtfiltersysteem dat de aanwezige lucht in een ruimte filtert en schone lucht weer de ruimte inblaast. Tot slot hebben wij uiteraard ook persoonlijke beschermings-middelen, zoals bijvoorbeeld brillen en stofkappen, om u en uw medewerkers zoveel mogelijk van fijnstof af te schermen.

Diverse stofvrije oplossingen

Klik hier om de video van de inspectiedienst over de gevaren van kwartsstof te bekijken.

Neem contact op met de adviseur voor gedetailleerde informatie over al onze fijnstofbeperkende oplossingen en een advies op maat voor uw werksituatie