aabo trading logo

Ons antwoord op onjuiste aantijgingen na een gewonnen rechtsprocedure.

Onlangs zijn wij in een vervelende procedure terecht gekomen met een partij die er op uit was via onjuiste aantijgingen onze goede naam onderuit te halen. Dit ontstond na het verliezen van een geschil in de rechtbank, waar de rechter ons in het gelijk heeft gesteld. Om vragen en geruchten uit de wereld te helpen hebben wij besloten de situatie uiteen te zetten via deze samenvatting van onze advocaat.

“Aabo Trading heeft recent een gerechtelijke procedure gewonnen tot betaling van facturen voor producten geleverd aan GroenKreatief Markvoort v.o.f., maar ook bekend als Dutch Greenroof v.o.f.. Markvoort c.s. vorderde daarop betaling van een factuur aan Aabo Trading voor “offertekosten”. Deze werd afgewezen, omdat – zo oordeelde de kantonrechter in lijn met de uitlatingen van Markvoort c.s zelf- de klant niet hoeft te betalen voor de vrijblijvende offerte als een opdracht niet doorgaat . Dat was hier niet anders.

Markvoort wilde niet vrijwillig aan het vonnis voldoen. De deurwaarder heeft daarom beslag gelegd op de bankrekening van Markvoort c.s. om het vonnis te innen.

Aabo Trading heeft vervolgens geconstateerd dat Markvoort c.s. kennelijk uit rancune op internet een feitelijk onjuist, diffamerend en beschadigend bericht heeft gedeeld, gepost en geliked via diverse social media. Wie de schrijver/publicist van het bronbericht/blog is, is nog in onderzoek, maar Aabo vermoedt dat Markvoort c.s ook daarachter zit. Het bericht zelf is inmiddels door de webhost verwijderd. Niet uitgesloten wordt dat dit nog wel via andere wegen (verder) wordt verspreid.

Ook ontving Aabo Trading in 2019 wederom facturen, ditmaal van een ander bedrijf van Markvoort c.s., terwijl Aabo al geruime tijd geen zaken meer met de heren Markvoort c.s. en hun bedrijven doet. Kennelijk is het doel om de gestelde “offertekosten” zo alsnog te incasseren. De inhoud van de facturen is vals. Aabo betaalt uiteraard niet, de heren Markvoort c.s. weigeren elk contact met de directie van Aabo, maar geven de facturen ter incasso uit handen aan diverse incassobureaus.”

Wij hebben ons dan ook te verdedigen tegen deze onterechte berichten op internet, die onze naam besmeuren en tegen valse facturen, die wij niet betalen. Wij verwijzen graag voor een nadere toelichting naar het bijgaande vonnis:  Vonnis Markvoort

Wij hopen hiermee eventuele onjuiste onrustige berichtgeving te hebben toegelicht en ontkracht zodat wij ons weer kunnen focussen op waar het om draait: voor al onze klanten de ultieme dakenpartner te zijn die álles voor het dak heeft en álles voor het dak geeft