Woonhuis na hagelschade als nieuw dankzij Eurolite Slate rubber dakleien

Het dak van een prachtig woonhuis dat onherstelbaar beschadigd was door hagelschade heeft dankzij toepassing van Eurolite Slate rubber dakleien een prachtige en absoluut hagelbestendige makeover gekregen.

Na de intense hagelstormen die Nederland teisterde in 2016 hadden het dak van dit huis en de nabijgelegen schuur dermate veel hagelschade dat vervanging noodzakelijk was. Ons antwoord daarop was Eurolite Slate. Deze dakleien uit gerecycled rubber zijn niet alleen van goede kwaliteit en mooi voor het oog, maar ook bestand tegen vrijwel alle invloeden van buitenaf. Ze zijn kleurecht, vormvast en doordat ze voor 95% uit gerecycled rubber bestaan vormen ze een vrijwel ondoordringbaar pantser. Door een slimme bevestigingsmethode zitten ze bovendien muurvast aan de ondergrond.

De beschadigde dakbedekking (bestaande uit bitumineuze dakshingles) is verwijderd tot op het dakbeschot. Hierop is een dampopen waterdichte onderdakfolie geplaatst waarna tengels en panlatten zijn aangebracht volgens montagehandleiding. Vervolgens zijn de Eurolite Slate rubber dakleien aangebracht.

Door toepassing van Eurolite Slate zijn de daken vanaf nu niet alleen bestand tegen elke vorm van noodweer, maar heeft het huis tevens een prachtige makeover gekregen!