Aabo Trading Cuijk is al sinds de oprichting ruim 15 jaar geleden een vestiging met een spilfunctie in de regio én in het land. Het huisvest naast het voor Aabo kenmerkende assortiment dakmaterialen één van de eerste en meest ruime zetterijen waar zink, Plastisol, koper en ander plaatmateriaal op maat worden gezet. Daarnaast was het de eerste vestiging met een duurzaamheidsshowroom, die door de jaren heen is uitgegroeid tot een waar AaboGreenTech experience centre. Ook vervult deze vestiging een rol als hoofdkantoor voor onze afdelingen Marketing en Duurzaamheid en is ons trainingscentrum hier gevestigd. Al met al een plek waar veel gebeurt en waar veel klanten, bezoekers en collega’s komen.

Het pand was toe aan een renovatie, waarbij zowel verduurzamen als een nieuw uiterlijk belangrijke wensen waren. Om die reden zijn zowel daken als gevels aan de buitenzijde voorzien van nieuwe isolatie, waarna het gehele pand is voorzien van felsbanen in Rheinzink Graphite Grey. Dit gaf ons de mogelijkheid om het gebouw zowel qua vorm als functie te moderniseren zonder daarbij onnodig bouwafval te creëren en materialen te verspillen. De daken van het pand zijn voorzien van zonnepanelen, en de binnenzijde is voorzien van duurzame LED verlichting en infraroodverwarming.

Het resultaat is een imposant bewijs dat zink zich allang niet meer alleen leent voor hemelwaterafvoer en detailwerk, maar ook een uitstekende keuze is bij duurzame gebouwrenovaties met een zeer hoogwaardige uitstraling. Een duurzame én hoogwaardige facelift!