dakhaashaak

Maak kennis met de Dakhaas: razendsnel veilig aangelijnd werken op hellende daken.

Voor kortdurende klussen op een hellend dak is het opbouwen van een steiger of collectieve valbeveiliging veelal kostbaar en tijdrovend. Helaas wordt het hellende dak in die situaties vaak zonder valbeveiliging betreden. Dat is niet alleen bij de wet verboden, maar vooral ook levensgevaarlijk.

Vanaf nu bestaat er geen excuus meer om onaangelijnd hellende daken te betreden dankzij de Dakhaas: dé snelst te plaatsen mobiele oplossing voor veilig aangelijnd werken op hellende daken.

De Dakhaas is opgebouwd uit een hoeklijnvormige ankerplaat die via een valband aan de dakhaasbody is bevestigd. Om deze body te installeren neemt u een aantal dakpannen weg en klemt de instelbare beugel op de kruisingen van 2 boven elkaar liggende panlatten met de verticale tengellat. Daarna bevestigd u op een deugdelijke manier de ankerplaat met de speciaal bijgeleverde bevestigingsschroeven in de tegenovergestelde richting van de valrichting aan een constructieve houten balk of gording. Deze ankerplaat biedt via de valband een extra zekerheid en voorkomt dat bij uitglijden op het dak een eventueel loskomende dakhaasbody alsnog tot een val zou kunnen leiden. Bij einde werkzaamheden wordt de dakhaas weer snel en gemakkelijk gedemonteerd zodat deze gebruikt kan worden bij een volgend karwei.

Wanneer u ervoor zorgt dat uw vallijn nooit verder reikt dan 1.5 meter boven de dakgoot, bent u altijd veilig. En mocht u onverhoopt toch wegglijden? Dan kunt u zelf gemakkelijk weer overeind komen en uw werkt voortzetten. Veilig werken op hellende daken doet u voortaan dus simpel en snel met de Dakhaas!

Veilig werken tijdens:

  • Reparaties, kortstondig werk of inspecties op pannendaken
  • Werkzaamheden op platte daken die grenzen aan een pannendak
  • Het aanslijpen van pannen rondom een dakvenster
  • Reparatie, inspectie- en onderhoudswerk rondom schoorsteen of nok
  • Het op hoogte inbrengen van spouwmuurisolatie
  • Onderhoud en reparatie aan goten
  • Werken op een steiger (additionele valbeveiling)
  • Montage en onderhoud van zonnepanelen (dakhaas evt. over de nok bevestigen)
Dakhaas